Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Naminiai bananiniai ledai © Socialiniai tinklai
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Šio deserto kaloringumas, lyginant su plombyru, yra gana mažas. Skonis saikingai saldus, subalansuotas.
2 porcijoms ledų reikės:
4 prisirpusių bananų (apie 400 g minkštimo),
1 šaukšto cukraus pudros,
1 šaukšto citrinos sulčių.
Gaminimo būdas
Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir palaikykite šaldytuvo kameroje 4–6 valandas.
Sudėkite sušaldytus bananus į elektrinę maišyklę ir sutrinkite iki vientisos tyrės.
Sudėkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Dar patrinkite. Dabar galima paragauti. Jeigu trūksta saldumo, pridėkite daugiau cukraus pudros, o jeigu jo per daug – citrinos sulčių.
Sudėkite gautą masę į plastikinį indelį ir palaikykite 3–4 valandas šaldiklyje. Per tą laiką 2–3 kartus ištraukite ledus iš kameros ir kruopščiai išmaišykite.
Leiskite ledams truputį suminkštėti ir padalykite į porcijas. Sudėkite į atskirus ledų indelius. Jei norite, galite papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, vaisių gabalėliais.
Skanaus!
alfalt-logo-skaidrus.png