PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 08:15

Baltijos kelio 35-mečio minėjimas Veisiejų ąžuolyne: padėkos rajono sąjūdiečiams, pasodintas dar vienas ąžuoliukas

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


315110

Veisiejuose, Sąjūdžio ąžuolyne, iškilmingai paminėtas Baltijos kelio 35-metis, kai galingos šalių vienybės dėka du milijonai žmonių susikibo rankomis ir sudarė žmonių grandinę per Baltijos šalis.

Renginys prasidėjo Lazdijų rajono Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos mokinių sveikinimu bei Lietuvos Respublikos himnu.

Gausus būrys susirinkusiųjų – Lietuvos Respublikos Seimo narė Angelė Jakavonytė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Druskininkų skyriaus pirmininkas Antanas Vailionis, pirmieji Sąjūdžio žmonės, rajono savivaldybės vadovai, tarybos nariai bei kiti garbūs svečiai.

Atminimo svarbą susirinkusiems priminė renginio organizatorė, Sąjūdžio ąžuolyno idėjos autorė, viena pirmųjų rajono sąjūdiečių Janina Ražukienė.

„Susitelkimo, bendrystės drąsos ir vienybės dėka mes galėjome užaugti, augti laisvoje šalyje. Džiaukimės tuo, kad Baltijos kelias yra atspindys ir, kad tą atspindį matytume kasdien: savo darbuose, savo pasirinkimuose. Kad laisvė ir susitelkimas būtų visada ramstis ir atrama“, – sveikindama kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Sveikinimo žodžius sąjūdiečiams tarė Lietuvos Respublikos Seimo narė Angelė Jakavonytė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Druskininkų skyriaus pirmininkas Antanas Vailionis, Veisiejų seniūnijos seniūnas Zenonas Sabaliauskas ir Veisiejų Šv. Jurgio parapijos klebonas Žydrūnas Burnys. Savo eilėraščiu „Baltijos kelias" pasidalino Onutė Ūsienė.

Susirinkusieji pasodino dar vieną ąžuoliuką, kuris ateinančioms kartoms primins Baltijos kelio 35-mečio metines.

Laisvės kovų dainas, kurios buvo nuolat dainuojamos ir Sąjūdžio renginių metu, atliko Varnėnų bendruomenės kapela „Špokas“, Kapčiamiesčio folkloro ansamblis „Liktorėlis“ bei Veisiejų kultūros namų folkloro ansamblis „Packavėlė“.