PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 7 d. 11:55

Baisogalos vandenlenčių parkas sulaukė rajono vadovų dėmesio

Radviliškis

Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


313073

Baisogalos vandenlenčių parkas, kuris prieš ketverius metus buvo įrengtas bendruomenės iniciatyva, vėl sulaukė dėmesio. Sužinojęs, kad Baisogalos tvenkinyje įrengtas vandenlenčių parkas nebeveikia, Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis skubiai surengė susitikimą su Baisogalos bendruomenės atstovais ir Baisogalos seniūne Renata Masiuliene, su kuriais tarėsi, ką daryti, kad ši pramoga būtų vėl prieinama visiems norintiesiems.

Vandenlenčių parkas veikė trejus metus

Nuo 2020 metų, kai Baisogalos tvenkinyje buvo atidarytas vandenlenčių parkas, jis veikė trejus metus, o pramogomis gyventojai galėjo naudotis nemokamai.

Kaip teigia Baisogalos bendruomenės pirmininkas Kazimieras Danilevičius, per tuos metus nusidėvėjo įranga, kurią teko atnaujinti. Nors įrenginiai ir buvo atnaujinti, tačiau vandenlenčių parko veiklą teko sustabdyti, nes nebeatsirado bendruomenės atstovų, kurie norėtų čia dirbti savanoriškais pagrindais – negaudami jokio atlyginimo.

Be to, pasak bendruomenės pirmininko, reikia atnaujinti ir parko inventorių, kuris kainuoja gana brangiai, o pati bendruomenė tam neturi pinigų.

Meras pažadėjo Savivaldybės paramą

„Būtina atgaivinti Baisogalos tvenkinio vandenlenčių parko veiklą, nes rajono gyventojams tokios pramogos labai reikalingos. Mes, kaip Savivaldybė, esame pasirengę remti šią iniciatyvą“, - kalbėjo Radviliškio rajono savivaldybės meras K. Račkauskis.

Nuspręsta pasikviesti į Baisogalą privačius verslininkus, pasikalbėti su jais apie galimybes organizuoti šią veiklą.

„Būtų puiku, jeigu prie tvenkinio atvykę poilsiautojai čia galėtų nusipirkti ir kavos, gaiviųjų gėrimų ar ledų. Kadangi ši vasara jau artėja prie pabaigos, labai tikiuosi, kad kitų metų vasaros sezoną Baisogaloje pradėsime turėdami veikiantį vandenlenčių parką ir daugiau papildomų pramogų“, – po susitikimo su bendruomenės atstovais sakė meras K. Račkauskis.

Vandenlenčių parkas kainavo per 46 tūkstančius eurų

Baisogalos vandenlenčių parkas buvo įkurtas 2020 metais siekiant mažinti kaimo ir miesto jaunimo socialinę atskirtį, suteikiant galimybę visiems bendruomenės nariams nemokamai naudotis šia pramoga.

Projekto „Vandenlenčių parko įrengimas Baisogalos II tvenkinyje“ vertė siekė per 46 tūkstančius eurų, iš kurių per 9 tūkstančius eurų padengė Radviliškio rajono savivaldybė, o likusios lėšos buvo gautos iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai.

Labai daug darbų bendruomenė atliko savo jėgomis ir lėšomis. Baisogalos seniūnijoje veikiančios verslo įmonės ir įstaigos nemokamai atliko darbus, dovanojo medžiagų, savanoriai atliko tvarkybos ir remonto darbus. Jų dėka buvo sumontuoti lynų traukos sistemos inkarai, paruoštas plaustas montavimo darbams, į paplūdimį atvestas elektros įvadas, pastatytas namukas valdymo spintoms ir inventoriui.

„Į parką buvo investuoti dideli pinigai, todėl būtina atnaujinti jo veiklą“, - pabrėžė rajono meras K. Račkauskis.