PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 19 d. 20:30

Baigėsi kūrybinės stovyklos "Atostogos su menu"

Marijampolė

MMM

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


319514

Baigėsi jau vienuoliktą kartą visą vasarą jaunuosius kūrėjus būrusios „Atostogos su menu“. Kūrybines stovyklas organizuojančio Meno edukacijos centro vadovė džiaugiasi: išsiplėtė ir veiklos, ir užsiėmimų geografija, o su vizualiniu menu susipažįsta vis daugiau vaikų.

Mokolų progimnazijos moksleiviai įsitraukę į kūrybinį užsiėmimą su iliustratore Kornelija Žalpyte. Tai – vienas paskutinių projekto „Atostogos su menu“ užsiėmimų. Baigėsi jau vienuolikta kūrybiška vasara.

„Ši vasara įsibangvo jau vienuoliktą kartą. Simboliška, kad trečioji vasara prasidėjo vėl Marijonų gimnazijos erdvėse ir užsiėmimai vyko Ukrainos vaikams“, – pasakoja VšĮ Meno edukacijos centras direktorė Virginija Armanavičienė.

Dar birželio mėnesį prasidėjęs projektas, su kūrybinėmis stovyklomis keliavęs po įvairias savivaldybės vietas, baigiamuosius akordus groja Marijampolėje – Mokolų progimnazijoje.

„Šią savaitę paskutinė mūsų atostogų su menu banga. Atostogos su menu yra vizualinė kultūros plėtimo erdvė. Gyvename 21 amžiuje, kai tiek mūsų šalyje, tiek ir visur kitur pilna įvairių vizualinės kultūros ženklų ir simbolių – mums labai svarbu gebėti juos skaityti“, – apie meno svarbą pasakoja Meno edukacijos centro vadovė.

Stovyklose jaunuoliai galėjo išmėginti save įvairiose kūrybos srityse – nuo dailės iki fotografijos. Pasak Menų edukacijos centro vadovės, pagrindinis jų tikslas – sukurti erdvę, kurioje būtų lavinamas kokybiškas supratimas apie meną ir dabartinė karta įgytų kuo platesnį akiratį kultūros lauke.

„Mūsų misija yra kokybė, kviečiant kultūros lauko asmenybes, iliustratorius, skulptorius, tapytojus animatorius, kino meno, fotomeno, lėlių teatro specialistus“, – sako ji.

Džiaugiamasi, kad per visus šios veiklos metus sustiprėjo bendrystė su ugdymo, kultūros įstaigomis, o jų žemėlapis nuo pradžioje buvusių Gižų išsiplėtė iki Alvito, Keturvalakių, Mokolų ir Marijonų gimnazijos.

„Prasiplėtė mūsų tinklas. Džiaugiamės mokyklų tinklu, džiaugiamės geografiniu žemėlapiu, iš kurio atkulniuoja į mūsų stovyklą vaikai“, – džiaugiasi direktorė.

Vadovė pasakoja, kad šioje veikloje grįžtamasis ryšys yra geriausia jų motyvacija. Papasakotos istorijos, gražus žodis – kiekvieną kartą begalo nudžiugina, įprasminą šią veiklą ir skatina dar labiau veikti.

„Mama atvežusi merginą, kuri nuo aštuonių metu mūsų stovykloje buvo, pasakė – va ką jūs nuveikėte, mano vaikas šiais metais savarankiškai nuėjo į Marijampolės Meno mokyklą studijuoti dailę“, – pasakoja V. Armanavičienė.

Šiemet atostogos su menu jau baigėsi, tačiau kitais metais žadama, kad vasaros dienos vėl bus pripildytos naujais atradimais, veiklomis ir kūryba.