PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 19 d. 12:03

Atviroms ir visuomenei pritaikytoms sporto bazėms – 8,6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų

Biržai

Nacionalinės sporto agentūros nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


310393

Sporto bazes atverti ir pritaikyti visuomenei siekiantiems projektams šiemet skirta 8,6 mln. eurų valstybės biudžetų lėšų, praneša Nacionalinė sporto agentūra (NSA).

Skelbiama, kad pirmą kartą kvietimą skelbusi NSA gavo 77 paraiškas. Iš jų 22 atrinkti ir sutartis pasirašę pareiškėjai ne mažiau kaip 25 proc. nuo sąmatos prie projekto prisidės nuosavomis ar kitų šaltinių lėšomis.

„Finansuojami net 22 projektai – tai svarus valstybės indėlis, gerinant šalies sporto infrastruktūrą. Projektai orientuoti į bendruomenių poreikius – jeigu atnaujintose aikštelėse matysime sportuojančius vaikus, tai – milžiniška pridėtinė vertė.“, – sako NSA direktorius Mindaugas Špokas.

Sporto bazių pagerinimo projektai apims sporto infrastruktūrą 18 šalies savivaldybių. Skirtinguose Lietuvos regionuose esantys objektai bus atnaujinami arba rekonstruojami.

Planuojama, kad už gautas lėšas Biržuose atnaujintame stadione bus įrengta dirbtinė futbolo danga, krepšinio, teniso, paplūdimio tinklinio aikštelės, atsiras gimnastikos, šuolių ir rutulio stūmimo sektoriai.

Tauragės Vytauto stadione – atnaujinami bėgimo takai, įrengta laipiojimo / gimnastikos trasa ir lauko treniruokliai, rekonstruotame Dembavos sporto aikštyne – įrengtos futbolo, krepšinio, lauko teniso, padelio, treniruoklių ir vaikų žaidimo aikštelės, taip pat apšvietimo sistema, kad bendruomenė ilgiau galėtų naudotis sporto aikštynu.

Pažymėtina, kad projekto vykdytojai įsipareigoja ne mažiau nei 3 metus po projekto įgyvendinimo vykdyti nemokamas fizinio aktyvumo veiklas tikslinėms grupėms.