PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 16 d. 20:06

Atlikėjas P. Daunys pateko į gėdingą situaciją: parduotuvėje pagautas apsivogęs, turėjo aiškintis teisme

Lietuva

Petras Daunys / LNK

Dominykas GriežėŠaltinis: ALFA.LT


318855

Atlikėjas Petras Daunys pateko į ganėtinai nemalonią istoriją – žinomas vyras buvo pagautas apsivogęs vienoje Vilniaus parduotuvių, už tai policija jam skyrė 100 eurų baudą. Dainininkas dar bandė teisme įrodyti, kad įvyko nesusipratimas ir jis nieko nevogė, tačiau ir teismas konstatavo, kad P. Daunys kėsinosi apvogti parduotuvę.

Iki teismo žinomą atlikėją atvedusi istorija prasidėjo šių metų birželio 11 d., kai P. Daunys vienoje iš sostinės parduotuvių pro savitarnos kasas praėjo nesumokėjęs už dalį prekių. Kaip paaiškėjo, dainininkas bandė išsinešti dvi lašišos filė be kiauto, kurios būtų kainavusios 31,98 euro. Tačiau už savitarnos kasų vyrą pričiupo apsaugos darbuotojai, buvo kreiptasi į policiją.

Buvo išsiblaškęs

Vilniaus policija baudžiamosios bylos vagišiui nekėlė, tačiau skyrė administracinę nuobaudą – 100 eurų dydžio baudą.

P. Daunys su šia bauda nesutiko ir kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą – skunde dainininkas nurodė, kad išties nieko nevogė, o visa istorija – nesusipratimas. Anot atlikėjo, jis tiesiog nesąmoningai praėjo pro kasas, nes buvo išsiblaškęs, įvyko klaida.

Nors apsaugos darbuotojai teigė, kad matė per kameras, kaip P. Daunys bando išsisukti nesumokėjęs už dalį prekių, pats dainininkas piktinosi, kad apsaugos darbuotojai, pastebėję klaidą, nepranešė apie tai kasos darbuotojui ir jam nepadėjo, o tiesiog laukė, kol jis praeis pro savitarnos kasų vartelius, kad galėtų jį nubausti.

Petras Daunys ir Rasa Barauskaitė / LNK

„Apsaugos darbuotojų stebėjimas per kameras ir neveikimas atrodo kaip noras aklai nubausti žmogų už neatsargumą“, – tokie P. Daunio argumentai rašomi teismo nutartyje.

Dainininkas taip pat teigė, kad lašišos filė, už kurią jis nesumokėjo, buvo grąžinta į prekybą, todėl parduotuvei jokios žalos nebuvo padaryta.

Policija: negalėjo nežinoti, kad vagia

Policija prieštaravo tokiam P. Daunio skundui ir prašė jo netenkinti.

Anot policijos, parduotuvės pateiktuose vaizdo įrašuose matyti, kaip dainininkas pataiso maišelį su keturiais bananais, vėliau paima maišelį kaire ranka ir kartu dešine ranka paima iš apačios dvi pakuotes su lašišos filė, tačiau viską „įmuša“ į kasą kaip bananus, kuriais iš viršaus pridengė lašišos filė.

„Nors ant svarstyklių prekės dedamos kartu, maišelis su bananais laikomas kairėje rankoje, o pakuotės su lašišos filė dešinėje. Taigi Pareiškėjas vienu metu ant svarstyklių padėjo dviejų skirtingų rūšių, svorio, turinio ir net skirtingai supakuotas prekes. Lašišos filė pakuočių bendras svoris yra vienas kilogramas. Tokį svorį paimdamas viena ranka Pareiškėjas aiškiai turėjo suvokti, kad tai tikrai ne keturių bananų svoris“, – nurodė policijos atstovai.

Pasak policijos, P. Daunio intencijas pavogti lašišą parodo ir ta aplinkybė, kad už savo pirkinius dainininkas sumokėjo gerokai mažiau, nei turėjo sumokėti, – esą vyras turėjo suprasti, kad moka tikrai per mažai, lašiša tiek negali kainuoti.

Teko aiškintis teisme

Padavus skundą, P. Dauniui teko savo įvykių versiją pateikti ir teisme – dainininkas teigė, kad tądien buvo ne tik išsiblaškęs, bet ir susijaudinęs (tiesa, nenurodoma, dėl ko).

„Tai nebuvo sąmoningas ketinimas vogti, o elementari žmogiška klaida“, – aiškino P. Daunys ir teigė, kad jo nekaltumą įrodo tai, jog už prekes nuėjo į kasą susimokėti – esą jei būtų norėjęs vogti, nebūtų mokėjęs už prekes.

P. Daunys taip pat vėl piktinosi apsaugos darbuotojais, kad šie, pastebėję per kamerą, kad jis suklydo, ne padėjo jam, o laukė, kol jis apsipirks ir išeis – anot dainininko, tam reikšmės gali turėti aplinkybė, kad susekę vagį darbuotojai gauna 60 eurų premiją (apie tai P. Daunys teigė girdėjęs per televiziją).

Gerų žinių nesulaukė, tačiau svarsto skųsti

P. Daunio skundą išnagrinėjęs teismas dainininkui jokios malonės neparodė – anot teisėjo Pavelo Kujalio, teiginiai apie išsiblaškymą ir emocijas tėra dainininko gynybinė versija, o tiek vaizdo medžiaga, tiek kiti duomenys rodo, kad vyras sąmoningai bandė išsinešti lašišos filė už ją nesusimokėjęs.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad policija iš pradžių siūlė P. Dauniui gražiuoju susimokėti pusę minimalios sankcijoje numatytos baudos – 45 eurus. Tačiau dainininkas su tokiu pasiūlymu nesutiko.

Nors teismas praėjusią savaitę atmetė P. Daunio skundą ir nurodė, kad 100 eurų baudą susimokėti teks, dainininkui kol kas dar neteks atverti savo piniginės – nepalankų teismo nutarimą vyras dar gali apskųsti.

Susisiekus su atlikėju, P. Daunys teigė svarstantis, kad vertėtų teismo sprendimą skųsti. „Iki šiol kažkaip vienas bandžiau, dabar galvoju, gal į advokatus kreiptis“, – sakė vyras.

P. Daunys teigė, kad visą šią istoriją vertina kaip nesusipratimą, pavyzdžiui, kaip užmiršimą degalinėje susimokėti už kurą. „Suprantu, kad skamba rimtai, bet istorija juokinga. Eiti lašišos vogti – ne tas lygis“, – sakė atlikėjas.