PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 11 d. 13:50

Atidaryta atnaujinta Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos sporto salė

Šiauliai

A. Bosės nuotr.

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


317992

Džiugi žinia Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos bendruomenei ir aplink gyvenantiems šiauliečiams, po atnaujinimo oficialiai atidaryta mokyklos sporto salė.

Šiaulių miesto savivaldybė 2024-aisiais atnaujina 14 bendrojo ugdymo mokyklų sporto salių: „Romuvos“, Šiaulių universitetinės, „Santarvės“, Simono Daukanto inžinerijos, Stasio Šalkauskio gimnazijų, Gytarių, Gegužių, Jovaro, Medelyno, „Romuvos“, „Juventos“, Rėkyvos, Zoknių progimnazijų ir „Ringuvos“ mokyklos.

14 mokyklų sporto salių ir jų infrastruktūros remontui skirta 2,2 mln. eurų.

Ugdoma vaikų meilė sportui

Tuo tarpu Vinco Kudirkos progimnazijos sporto salei skirta 257 tūkst. eurų. Salėje atnaujinta danga, sienos, lubos, įrenginiai ir kt., remonto darbai vyko 2023-2024 metais.

Naujosios sporto salės atidaryme dalyvavo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė, krepšinio klubo „Šiauliai“ garbės prezidentas ir konsultantas Antanas Sireika, vyrų krepšinio komandos treneris Žydrūnas Urbonas kartu su klubo žaidėjais, moterų futbolo klubas „Gintra“ ir kiti.

„Visi profesionalūs sportininkai savo kelią pradeda mokyklose. Šiandien čia matome ir „Šiauliai“ ir „Gintra“ klubų sportininkus, o tai simbolizuoja Šiaulių miesto bendrystę. Kviečiu visus vaikus žvelgti į šiuos profesionalus, kaip į pavyzdį. Dabar jūs turite galimybę gyventi dar aktyviau ir galbūt vieną dieną tapsite kokios nors sporto šakos profesionalais“, – į progimnazijos mokinius kreipėsi meras Artūras Visockas, jis pasidžiaugė, kad sporto infrastruktūra Šiaulių mieste tvarkoma gana sparčiai, o tai padeda vaikų meilę sportui ugdyti nuo mažens.

Pirmoji pergalė naujoje mokyklos salėje

Perkirpus simbolinę juostelę, salėje iškart prasidėjo sportinės veiklos. Mokyklos mokinės demonstravo aerobikos gebėjimus, o BC „Šiauliai“ vyrų komanda pakvietė mokyklos mokinius susirungti krepšinio aikštelėje. Simbolinę pergalę po vieno kėlinio iškovojo naujosios salės šeimininkai – Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai.

„Dažnai kartoju, kad savo tikslų reikia siekti atkakliai. Pagrindinis mano tikslas – kad Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai būtų laimingi. Laimės hormonų išsiskyrimą stimuliuoja aktyvi sportinė veikla, todėl šiandien dėkoju Šiaulių miesto savivaldybei, merui Artūrui Visockui bei Tarybos nariams už tai, jog mūsų mokykla pagaliau turi gražią ir tvarkingą sporto salę, kurioje vaikai galės sportuoti ir būti laimingi“, – žodį tarė mokyklos direktorė Vida Šarauskienė.

Mokyklos sporto salė prieš atnaujinimą:


Foto galerija: