PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 10 d. 16:43

Asadauskaitės pramintu keliu: Venčkauskaitė taip pat prasibrovė į olimpinį finalą

Lietuva

G. Venčkauskaitė-Juškienė. K. Štreimikio (LTOK) nuotr.

EtapliusŠaltinis: lrt.LT


313537

Šeštadienį į Paryžiaus olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės finalą prasibrovė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, o po pietų prie jos prisijungė kita Lietuvos viltis Gintarė Venčkauskaitė. Kova dėl medalių prasidės sekmadienį.

G. Venčkauskaitė žygį pusfinalyje taip pat pradėjo nuo jojimo rungties, kurioje surinko visus 300 taškų. Lietuvė su žirgu Fly De Vesquerie nenumušė nė vienos kliūties ir savo pasirodymą baigė laiku. 300 taškų jojime surinko dar penkios atletės.

Bendroje B grupės įskaitoje po pirmosios šeštadienio rungties G. Venčkauskaitė užėmė 8-9 vietas (505 taškai).

Papildomo fechtavimo rungtyje G. Venčkauskaitė susitiko su Ukrainos atstove Valerija Permykina, kuri ir laimėjo akistatą. Papildomų taškų šioje rungtyje lietuvė, kaip ir L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, neužsidirbo.

Primename, kad ketvirtadienį pagrindinėse fechtavimosi varžybose G. Venčkauskaitė iš viso iškovojo 16 pergalių ir patyrė 19 pralaimėjimų bei surinko 205 taškus.

Po dviejų šeštadienio pasirodymų G. Venčkauskaitė savo sąskaitoje turėjo tuos pačius 505 taškus ir rikiavosi devintoje vietoje.

Tuo metu 200 m laisvuoju stiliumi plaukime mūsiškė užfiksavo 2:19.15 min. rezultatą (11 vieta) ir savo kraitį papildė 272 taškais. Toks pasirodymas ją nustūmė į 10-11 pozicijas (777 taškai).

Galiausiai kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje G. Venčkauskaitė finišavo 6-a ir prasibrovė į finalą. Galutinėje B grupės įskaitoje lietuvė liko šešta (1392 taškai).

Į sekmadienį vyksiančius finalus iš 36 atlečių prasibrovė tik 18 sportininkių – po 9 iš grupės.

Lrt.lt