PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 4 d. 08:22

Apylinkių teismuose – pokyčiai nuo liepos 1-osios

Marijampolė

J. Kačerausko nuotr.

Giedrė ArbačiauskaitėŠaltinis: Marijampolės apylinkės teismas


303400

Nuo 2024 m. liepos 1d., įsigaliojus Lietuvos Respublikos apylinkių teismų įsteigimo ir jų veiklos teritorijų nustatymo įstatymo pakeitimo įstatymui (toliau – Pakeitimo įstatymas), bus pakeistos apylinkių teismų struktūros ir jų veiklos teritorijos.

Pakeitimo įstatyme numatyta, kad Marijampolės apylinkės teismo Jurbarko rūmai bus prijungti prie Tauragės apylinkės teismo, o Marijampolės apylinkės teismą sudarys dveji teritoriniai padaliniai: Marijampolės rūmai, kurių veiklos teritorija apims Marijampolės savivaldybės teritoriją, Kalvarijos savivaldybės teritoriją ir Kazlų Rūdos savivaldybės teritoriją, ir Vilkaviškio rūmai, kurių veiklos teritorija apims Vilkaviškio rajono savivaldybės teritoriją ir Šakių rajono savivaldybės teritoriją.

Įsigaliojus Pakeitimo įstatymui, nuo liepos 1 d. į Marijampolės apylinkės teismą bus galima kreiptis Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmuose, esančiuose Kauno g. 8, Marijampolėje, Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose, esančiuose Vilniaus g. 9, Vilkaviškyje ir Bažnyčios g. 6, Šakiuose.

Teismo darbo laikas, dokumentų priėmimo laikas ir tvarka nesikeis. Primename, kad asmenys skundus, prašymus ir kitus dokumentus teismui gali pateikti per Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą e.teismas.lt, paštu, elektroniniu paštu, paliekant dokumentus specialioje pašto dėžutėje, tiesiogiai teismui.

Marijampolės apylinkės teismo pirmininkas Laimondas Noreika tikisi, kad pokyčiai bus sklandūs ir lankytojams nesukels nepatogumų, taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad nuo liepos 1 d. Marijampolės apylinkės teismo veiklos teritorija atitiks Marijampolės apskrities teritoriją.