PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 27 d. 13:20

Apdovanoti konkurso „Kūrybinio džiaugsmo įkvėpti…“ dalyviai

Klaipėda

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos rajono savivaldybės inf.


302493

Paminėti Vaiko dieną visi neformaliojo vaikų švietimo ir kultūros įstaigas, taip pat bendrojo ugdymo mokyklas lankantys mokiniai kviesti dalyvaujant naujame kūrybiniame konkurse „Kūrybinio džiaugsmo įkvėpti…“. Gargždų muzikos mokykloje pasveikinti konkurso nugalėtojai ir dalyviai.

„Sekite džiaugsmu. Ieškokite kad ir menkiausių džiaugsmo apraiškų savo kasdienėje veikloje. Persijokite įvykius, mintis, susitikimus. Kas jus šiandien nudžiugino? Neskubėkite numoti ranka. Mes tik mokomės. Bet kai išmoksime, nė viena gyvenimo diena nebebus tokia pilka ir nuobodi, kaip galbūt atrodė. Stropiai peržiūrėkite viską, kas šiandien įvyko, ir tikrai aptiksite bent kruopelę džiaugsmo. Saugokite savo radinius, kaupkite mintyse ar dienoraštyje. Mokykimės ieškoti džiaugsmo nuolatos“, – konkurso dalyvius kvietė renginio vedėja, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova.

O pasidžiaugti išties yra kuo. Pirmą kartą organizuotame konkurse sulaukta net 138 darbų. Vaikai piešė, lipdė, kūrė erdvines kompozicijas ir naudojo įvairias kitas technikas, savo darbuose atskleisdami tai, kas jiems teikia daugiausia džiaugsmo.

„Vis daugiau erdvės mūsų gyvenimuose, atliekant įvairius darbus, užkariauja dirbtinis intelektas. Tačiau jis niekada neišmoks vieno dalyko – jausti ir svajoti. Šiandien tuo ir galime pasidžiaugti, kad mes mokame svajoti, ir turbūt labai svarbu mokyti vaikus nepamesti to įgūdžio. Kartais jiems keliame uždavinius gerai mokytis, daug dirbti, sportuoti, dainuoti, tačiau pamirštame ir kitus svarbius dalykus. Man šiandien labai jauku, gera ir smagu, norėtųsi, kad šis konkursas turėtų tęstinumą“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Merui antrino ir konkurso komisijos pirmininkė, vicemerė Violeta Riaukienė.

„Džiaugsmas nėra naujas jausmas. Visi jį patiriame. Jis augina mūsų sparnus dideliems, gražiems dalykams, darbams ir iniciatyvoms. Net ir sveikindami kitus visuomet linkime daug džiaugsmo, kad žmogus jaustųsi laimingas. Šiandien norisi padėkoti vaikams, kurie dalyvavo konkurse, jų mokytojams, tėveliams, nes be jų paskatinimo mes nebūtume gavę tiek daug darbų. Komisijai teko nemažai paplušėti, atrenkant geriausius. Tačiau norisi pabrėžti ir tai, kad kūryba neturi konkrečių rėmų, tad žinokite, kad visų jūsų darbai verti apdovanojimo“, – kalbėjo vicemerė V. Riaukienė.

Vertindama konkursui pateiktus darbus, komisija atviravo, kad visi vaikų darbai – nuostabūs, išskirtiniai ir nepakartojami. Bet kaip ir kiekviename konkurse, būtina išrinkti laimėtojus.

1 vietų nugalėtojais išrinkti:

Viltė Trakšelytė (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla);

Evita Oertelytė (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla);

Žygimantas Ratkus (Gargždų “Vaivorykštės“ gimnazija);

Austėja Laucevičiūtė (Endriejavo pagrindinė mokykla);

Aidrė Andriejauskaitė (Neformaliojo švietimo būrelio “Meno dirbtuvės“).

2–3 vietų nugalėtojais tapo:

Gabrielė Dargytė (Gargždų kultūros centro Vaikų dailės studija);

Rusnė Norkeliūnaitė (Dovilų pagrindinė mokykla);

Neila Šotochina (Endriejavo pagrindinė mokykla);

Marija Dargytė (Gargždų kultūros centro Vaikų dailės studija);

Ema Dužinskytė (Ketvergių pagrindinė mokykla);

Smiltė Donauskaitė (Ketvergių pagrindinė mokykla);

Greta Daukšytė (Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras);

Agota Raudoniūtė (Gargždų ,,Minijos“ progimnazija);

Vilius Mažeika (Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija).

Skirti ir papildomi prizai. Už kūrybišką skirtingų technikų panaudojimą apdovanota Santa Tiškutė (Dituvos Aleksandro Teodoro Kuršaičio pagrindinė mokykla), už gratažo technikos panaudojimą – Goda Mažeikytė (Gargždų kultūros centro Vaikų dailės studija), už temos atskleidimą – Tichon Katin (Dituvos Aleksandro Teodoro Kuršaičio pagrindinė mokykla), Šarlota Vilimaitė (Dovilų pagrindinė mokykla), Kamilė Paulauskaitė (Dovilų pagrindinė mokykla), Urtė Škultinaitė (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla), Evelina Šaltupytė (Endriejavo pagrindinė mokykla), Urtė Škultinaitė (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla) ir Marija Cirtautaitės (Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazija), už darbo originalumą – Eivinas Vaitilavičius (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla) ir Meda Kuraitė (Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla), už tautiškumą – Evita Pleikytė (Gargždų ,,Minijos“ progimnazija), už tapybiškumą – Emilija Auškalnytė (Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazija), už kruopštumą – Austėja Samoškaitė (Ketvergių pagrindinė mokykla).

Padėkota ir mokytojams, padedantiems ne tik atrasti jaunus talentingus žmones, atskleidžiantiems jų talentus, bet ir perduodantiems moralines vertybes – atsakomybę, kantrybę ir išmintį. Už besąlygišką meilę savo darbui ir vaikams padėkos įteiktos Tatjanai Zaksienei, Nomedai Jokubaitienei, Sigitai Jucienei, Ilonai Spyčienei, Rasai Jurgaitienei, Rodemai Končiauskienei, Almai Tamošauskienei, Gintautui Našlėnui, Laurai Petkuvienei, Indrei Raudonei, Laimai Liatukienei, Ernestai Jasulaitienei ir Adolfinai Litvinienei.

Renginio metu džiaugsmą dovanojo ne tik viešai eksponuoti mokinių darbai, bet ir Gargždų muzikos mokyklos auklėtinių pasirodymai. Muzikinius kūrinius dovanojo smuikininkų ansamblis, pianistės Kleinaitė ir Melita Norvaišaitė, muzikantai Vakaris Kundrotas, Renaldas Monstavičius ir jų mokytojas Stanislovas Adomavičius, tautinės ir moderniosios muzikos ansambliai. Renginio kulminacija tapo muzikanto, muzikos pedagogo, studijos „Grock“ įkūrėjo Lino Švirino pasirodymas, į bendras muzikines veiklas įtraukęs visus dalyvius.