PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 22 d. 08:39

Alsėdžiuose paminėta Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

Plungė

Lietuvos šaulių sąjungos gretas papildė apie 60 suaugusių ir jaunųjų šaulių

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


301942

Gegužės 18-ąją Alsėdžiuose šurmuliavo didelė šventė – jau 12-ąjį kartą surengta Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena, kurią savo vizitu pagerbė Seimo nariai Jonas Varkalys, Laima Nagienė, Valdas Rakutis, Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

Minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną Alsėdžiuose įvyko trys renginiai – Lietuvos šaulių sąjungos Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės naujų narių priesaika, jau tradiciniu tapęs Kareiviškos košės virimo čempionatas ir pučiamųjų orkestrų, dalyvausiančių 100-mečio Dainų šventės orkestrų dienoje „Vario audra“, koncertas.

Džiugu pranešti, kad tarp įstojusiųjų į Lietuvos šaulių sąjungą – ir Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, vicemeras Žydrūnas Purauskis, Savivaldybės administracijos, Savivaldybės tarybos, Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos atstovai. Nuskambėjus „Tautiškai giesmei“, visiems kartu ištarus priesaikos žodžius, Savivaldybės merui Audriui Klišoniui visų vardu pabučiavus vėliavą ir vienu ypu sušukus „Tėvynės labui!“, naujais organizacijos nariais tapo apie 60 suaugusių ir jaunųjų šaulių iš visos Telšių apskrities.

„Žodžiai, kuriuos šiandien ištarėme, visam laikui išliks mūsų atmintyje, mūsų galvose ir svarbiausia – mūsų širdyse. Šia priesaika mes įsipareigojame tai šaliai, kurios piliečiai esame, tai, kurią turime saugoti, ginti, prižiūrėti. Ir tai – ne tik žodžiai, tai – pareiga būti Lietuvos patriotais, pareiga, kuri mums, šių laikų vaikams, atėjo iš mūsų protėvių“, – po priesaikos kalbėjo Savivaldybės meras Audrius Klišonis.

Naujuosius šaulius sveikino ir anų laikų partizano drabužius vilkėjęs Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis, visiems priminęs, kad šaulys – tai Lietuvos patriotas, kuris, kaip priesaikoje parašyta, gins ją negailėdamas jėgų ir gyvybės. Gerų žodžių negailėjo Seimo nariai Jonas Varkalys, Laima Nagienė, Valdas Rakutis.

Nuo vidurdienio visi buvo kviečiami į Kareiviškos košės virimo čempionatą, kuriame jėgas išbandė 9 komandos. Puodams baigus kliuksėti visų komandų košės „keliavo“ ant komisijos, kurios pirmininku paskirtas Savivaldybės meras Audrius Klišonis, stalo. Virėjų išradingumas stebino – žirnių, grikių, perlinių kruopų, ryžių ir kitokios košės, pagardintos mėsa, daržovėmis, papuoštos našlaitėmis, alyvomis, svogūnėliais… Viena už kitą gardesnės, kvapnesnės ir gražesnės. Na, o pačia skaniausia pripažinta komandos „Kadetai ir CO“ košė. Jai įteiktas ir didžiausias šaukštas kitų metų košei maišyti.

Trečiasis renginys – Žemaitijos regiono pučiamųjų instrumentų orkestrų šventė, skirta Lietuvos Dainų šventės šimtmečiui paminėti. Šventėje, kurią inicijavo Platelių meno mokyklos direktorius Linas Senkus, dalyvavo Platelių meno mokyklos orkestras, vadovaujamas Lino Senkaus, solistės Renata Varnagirytė ir Urtė Petrauskaitė, Alsėdžių kultūros centro vaikų ansamblis, vadovaujamas Renatos Varnagirytės, Kulių kultūros centro orkestras „Kulių dūdoriai“, vadovaujamas Gedimino Norvilo, orkestrai iš Telšių, Tauragės, Šilalės. Renginį vedė Vaida Silkauskienė.


Foto galerija:

Platelių meno mokyklos orkestras, vadovas Linas Senkus ir solistė Renata Varnagirytė
Apdovanojami pirmosios vietos laimėtojai
Puoduose jau kunkuliuoja košės
Meras Audrius Klišonis ir LŠS vadas Linas Idzelis padėjo gėlių prie paminklo partizanams
Visų prisiekusiųjų vardu vėliavą pabučiavo meras Audrius Klišonis