Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
LNK nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
A. Dzeranovas atskleidė, kad jų šeimos meilė maistui giliai įsišaknijusi lietuviškose ir kaukazietiškose kultūrinėse tradicijose.
„Viena mano pusė yra lietuviška, o kita – kaukazietiška, kur vyrauja stiprios užstalės tradicijos. Mūsų namuose vyrauja sureikšmintas požiūris į mitybą, todėl galvojame, ką valgome. Dažniausiai tai darome su pasimėgavimu. Maistas mums – Dievo dovana“, – prieš įnirtingą kovą su žmona virtuvėje teigė Alanas.
Jis juokavo, kad nors pats nėra retas svečias virtuvėje, su Agne, kuri nuolat kuria gardžius skanėstus, varžytis nesiruošia.
„Ji turi dovaną – prie ko prisiliečia, tas labai gerai gaunasi. Aš irgi mėgėjas gaminti ir mielai perimu estafetę iš jos, pagamindamas mūsų šeimos mėgstamus patiekalus. Čia skyriau daugiau dėmesio pačiam procesui, nes vis tiek esu geresnis virtuvėje. Ką ten jau prieš ją laimėti?“ – šmaikštavo žinomas vyras.
Kulinarinį iššūkį priėmę sutuoktiniai turėjo per 15 minučių paruošti patiekalą iš jiems pateiktų ingredientų, panaudojant visus produktus. Tačiau Agnei šis uždavinys nebuvo didelis išbandymas – maisto gaminimas visada buvo jos aistra, nors po trijų vaikų gimimo požiūris į tai kiek pasikeitė.
„Aš gaminti visada mėgau ir mėgstu, bet atsirado 3 vaikai, kurie skirtingai valgo ir ginčijasi dėl skonio. Vienas valgo daug daržovių, kitas gyvūninės kilmės maistą, vienas sriubas valgo, o kitas – ne. Mityba pas mus įvairi, todėl pavargstu virtuvėje suktis“, – pripažino A. Dzeranova.
Ką iš paslaptingo ingredientų krepšelio pagamino Alanas ir Agnė? Žiūrėkite naujausioje laidoje „Dėl skonio nesiginčijama“.