PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 23 d. 17:01

A. Armonaitė su technologijų startuoliu „CAST AI“ aptarė įmonės plėtros planus Lietuvoje

Lietuva

Aušrinė Armonaitė / Fotobankas

ELTAŠaltinis: ELTA


310912

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su technologijų startuolio „CAST AI“ vadovybe bei JAV rizikos kapitalo atstovais aptartė įmonės plėtros ir investavimo į Lietuvos technologijų sektorių galimybes.

Kaip nurodoma ministerijos pranešime, susitikimo metu ministrė „CAST AI“ vadovybei bei JAV investuotojams plačiau pristatė technologijų sektorių ir pagrindinius pranašumus, kodėl užsienio kapitalo technologijų įmonės kuriasi ir plečiasi Lietuvoje. Šalies investicinę aplinką pristatė ir „Investuok Lietuvoje“ atstovai.

JAV startuolis „CAST AI“, turintis Lietuvoje pagrindinį operacijų ir technologijų centrą, kuriame dirba daugiau kaip 50 specialistų, vysto debesų kompiuterijos sprendimus.

Įmonės sukurta automatizuota debesijos valdymo ir optimizavimo platforma naudojasi klientai visame pasaulyje. 2023 metų pabaigoje „CAST AI“ buvo pripažinta viena sparčiausiai augančių technologijų įmonių Europoje.

Kaip vieną iš priežasčių, kodėl pasirinko Lietuvą, „CAST AI“ nurodė didelę aukštos kvalifikacijos specialistų, gebančių kurti pažangius ir pasauliniu mastu konkurencingus sprendimus, pasiūlą.

Pagal pritrauktas rizikos kapitalo investicijas Lietuva yra antra Vidurio ir Rytų Europoje, o aktyviausios pritraukiant šias investicijas – technologijų įmonės.

Praėjusiais metais JAV buvo ketvirtoji Lietuvos prekybos partnerė – prekybos apyvarta tarp šalių sudarė 4,76 mlrd. eurų. JAV investicijos Lietuvoje siekia 390 mln. eurų.