PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 30 d. 13:17

A. Armonaitė Šiaurės ir Baltijos šalių forume: svarbu ir toliau didinti dirbtinio inetelekto panaudojimą

Lietuva

Aušrinė Armonaitė. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Aušrinė ArmonaitėŠaltinis: ELTA


316209

Danijos sostinėje vykstančiame Šiaurės ir Baltijos šalių forume dalyvaujanti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad siekdama spartesnės dirbtinio intelekto plėtros viešajame ir privačiame sektoriuose Lietuva pasirengusi glaudžiau bendradarbiauti su kitomis Šiaurės ir Baltijos šalių valstybėmis.

„Dirbtinio intelekto technologijų vystymas per ateinantį dešimtmetį paskatins ženklų šalies ekonomikos augimą ir padidins Lietuvos BVP 5 proc. Tad Lietuva turi į tai investuoti. Per pastaruosius dvejus metus šių technologijų produktams kurti ir lietuvių kalbai skaitmeninti jau skyrėme 35 mln. eurų, taigi svarbu nesustoti ir toliau didinti dirbtinio intelekto panaudojimą. Todėl matome galimybių stiprinti bendradarbiavimą su Šiaurės ir Baltijos šalių valstybėmis dirbtinio intelekto srityje, nes tai leistų siekti dar greitesnio progreso“, – pranešime cituojama A. Armonaitė.

Diskusijos metu ministrė taip pat pristatė Lietuvoje įgyvendinamas priemones, kurios galėtų būti naudingos stiprinant dirbtinio intelekto ekosistemą regiono lygmeniu. Viena jų – dirbtinio intelekto „smėliadėžė“ verslui, kurioje įmonės galės gauti ekspertinę ir teisinę pagalbą dėl jų kuriamų sprendimų atitikties Europos Sąjungos dirbtinio intelekto aktui.

Kopenhagoje vykstančiame forume dalyvauja apie 100 dalyvių, tarp kurių Danijos, Norvegijos, Suomijos, Alandų salų, Islandijos, Lietuvos ir Latvijos ministrai, įvairių įmonių, verslo asociacijų bei mokslo įstaigų atstovai.