PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 5 d. 09:39

„Laisviečiai“ save matytų tokioje koalicijoje, kurioje pavyktų užbaigti civilinės sąjungos priėmimą

Lietuva

Aušrinė Armonaitė. ELTA / Orestas Gurevičius

Raminta MajauskaitėŠaltinis: ELTA


317086

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad savo vadovaujamą politinę jėgą po Seimo rinkimų matytų tokioje koalicijoje, kurioje pavyktų užbaigti civilinės sąjungos priėmimą.

„Laisvės partija save bet kokioje koalicijoje matys tiek, kiek bus įmanoma įgyvendinti partijos programą. Būti statistais Seimo salėje ar Vyriausybės posėdyje Laisvės partija niekada nenori ir nebuvo, ir nebus“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ tvirtino A. Armonaitė.

„Jeigu koalicija priimtų Laisvės partijos prioritetus ir programą, norėčiau pabaigti darbus, pavyzdžiui, priimti civilinę sąjungą. Tačiau, jeigu jie (socialdemokratai – ELTA) šiandien deklaruoja, kad reikia atsitraukti nuo šių idėjų, tai jie deklaruoja. Visgi kartais irgi neturime visko paversti vienos temos debatu“, – sakė ji.

Visgi, kaip pažymėjo A. Armonaitė, po to, kai siekio priimti vienos lyties partnerystę atsisakė socialdemokratai, Civilinės sąjungos įstatymo projekto priėmimas gali būti ir nebeįmanomas.

„Situacija tapo neįmanoma, net Tėvynės sąjungai radus du balsus, jeigu socialdemokratai sako, kad mes dabar jau prieš civilinę sąjungą“, – teigė „laisviečių“ lyderė.

Šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą. Visgi, ar klausimas dar sugrįš į parlamento darbotvarkę, nėra aišku.

Rugpjūtį socialdemokratas Gintautas Paluckas teigė, kad tos pačios lyties asmenų partnerystės įstatymas daugumos palaikymo nesulauks nei šiame, nei būsimame Seime, o diskusijomis apie jį net neverta erzinti visuomenės.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.