PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 19 d. 17:50

A. Armonaitė: Laisvės partija savo vietą matytų demokratiškoje vaivorykštės koalicijoje

Lietuva

Aušrinė Armonaitė / Dainius Labutis/ELTA

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


314551

Aušrinės Armonaitės teigimu, jos vedama „Laisvės partija“ po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų galėtų savo vietą matyti iš demokratinių jėgų sudarytoje vaivorykštės koalicijoje.

„Mes matome didelę eilę radikalių jėgų, radikalių nacionalsocialistinių, net nepabijosiu to žodžio, jėgų – ta pati „Nemuno aušra“ ir panašiai. Ir gali taip nutikti Lietuvoje, jog Lietuvai reikės iš demokratinių pažiūrų sudarytos vaivorykštės koalicijos, kurioje savo vietą galėtų matyti ir socialdemokratai, ir „Tėvynės sąjunga“, ir „Laisvės partija“. Tai yra gana normali vakarietiška praktika“, – pirmadienį „Žinių radijui“ kalbėjo A. Armonaitė.

Anot jos, tokia praktika yra taikoma ir Vokietijoje. Ten koalicija vienija socdemus, žaliuosius ir liberalus.

A. Armonaitės teigimu, tokio politinio darinio atsiradimas Lietuvoje padėtų išsaugoti provakarietišką kryptį bei valstybės pamatus.

ELTA primena, kad konservatorių lyderis G. Landsbergis Eltai anksčiau yra teigęs, jog mato pavojų keliantį nedemokratinių jėgų stiprėjimą Lietuvoje. Dėl to, politiko teigimu, centro kairėje ir dešinėje esančios partijos galėtų tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.