PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 29 d. 10:30

A. Armonaitė Danijoje dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių forume

Lietuva

Aušrinė Armonaitė. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


315957

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį išvyksta darbo vizito į Daniją, kur Kopenhagoje dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių forume, skirtame dirbtinio intelekto (DI) pokyčiams aptarti.

„Pernai dirbtinio intelekto technologijas naudojo beveik 5 proc. visų Lietuvos įmonių, tarp jų daugiau nei 21 proc. didelių. Be to, 2023 m. Valdžios pasirengimo taikyti dirbtinį intelektą indekse Lietuva užėmė aukštą 35-ąją vietą iš 193 pasaulio šalių. Tai rodo, kad Lietuvoje tiek verslas, tiek viešasis sektorius yra pasirengęs integruoti dirbtinio intelekto sprendimus, kurie būtų naudingi gyventojams“, – pranešime teigė A. Armonaitė ir pridūrė, kad dalyvavimas forume atvers naujų partnerysčių.

Forume dalyvaus apie 100 dalyvių, tarp kurių Danijos, Norvegijos, Suomijos, Alandų salų, Islandijos, Latvijos ministrai ir įvairių įmonių, verslo asociacijų bei mokslo įstaigų atstovai. Šiame forume taip pat planuoja dalyvauti pasaulinio lygio verslų, tokių kaip „Microsoft“ ir „Novo Nordisk Foundation”, Danijos padalinių vadovai.

Antrąją vizito Danijoje dieną ministrė taip pat susitiks su Kopenhagos profesionalų klubo atstovais bei Lietuvos „Big Brother“ bendruomene.