Virtuvė2019 m. Vasario 17 d. 10:53
8 gudrybės, ruošiant žuvį
Šiauliai
CalinPikeFishingPro nuotr.
Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt
72032
- Kad šviežia žuvis, ypač lydeka, neskleistų dumblių kvapo, ją reikia plauti šaltu, gerokai pasūdytu vandeniu.
rool-paap-nuotr-4248390805-d35dde8aeb-o.jpg
- Menkė neturės specifinio kvapo, jeigu ją trumpai pamirkysite acte. Virimui patariama įpilti 1 l vandens ir 0,5 l agurkų raugo.
-
Žuvį bus lengva valyti, jeigu ją švelniai įtrinsite actu ir taip palaikysite kurį laiką. Kad žuvis neslystų iš rankų, pirštus reikia kyštelėti į druską. Žvynai taip pat lengviau nusivalys, jeigu žuvį 30 sek. palaikysite verdančiame vandenyje.
danatentis-nuotr-food-1505942.jpg
- Žuvis bus ypač skani, jeigu ją pamirkysite piene, paskui pavoliosite miltuose ir kepsite augaliniame aliejuje.
ritae-nuotr-fish-3483465.jpg
- Kad kepama žuvis nebyrėtų, ją reikia pasūdyti ir 10–15 min. palaikyti, kol įsigers druska. Kepant į augalinį aliejų patartina įdėti žalią bulvę (nuskustą ir supjaustytą griežinėliais) – ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.
- Jei, darinėjant žuvį, išsiliejo tulžis, reikia žuvį ištrinti druska ir praplauti šaltu vandeniu. Tuomet kartumas išnyks.
ritae-nuotr-lambs-lettuce-3114288.jpg
- Kad indai neįgautų žuvies kvapo, juos reikia valyti acte pamirkytu skudurėliu.
- Norint karštą vasaros dieną ilgiau išlaikyti žuvį, vidurius ir žiaunas reikia pašalinti per burnos ertmę, neatidarant pilvo ertmės.
„Etaplius“ informacija
paul-morris-nuotr-stocksnap-0jzi62mk8s.jpg
Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra Etaplius.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu
redakcija@etaplius.lt