Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Unsplash.com nuotr.
Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Pačių rinktais ar pirktais grybais gardiname įvairius patiekalus visus metus. Ruošdami grybus keptuvėje nusiviliate jų skoniu ir jaučiatės tik sugaišę laiką? Yra kelios grybų ruošimo keptuvėje klaidos, kurios daromos dažniausiai.
Nenusausinate grybų
Nekepkite drėgnų grybų, nes vandeniui išgaravus grybai liks sausi ir guminiai. Nuvalę ir nuplovę grybus, juos palikite ant virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
Nepakankamai įkaitinate keptuvę
Grybų ruošimui patariama naudoti tokią keptuvę, kuri kepant išlaiko šilumą. Ilgai kepant grybus jie troškinsis savo sultyse, o kepant ant stipresnės ugnies – sultys išgaruos ir grybai gražiai apkeps. Jei grybų kraštai apkepa per greitai, tuomet sumažinkite ugnį.
joanna-kosinska-yoglkwxw2sw-unsplash.jpg
Perpildote keptuvę
Perpildžius keptuvę grybais, nuo jų atsirandantis skystis neturi pakankamai vietos išgaruoti, todėl grybai troškinasi savo sultyse. Taip paruošti grybai yra šlapi, jų skonis nuvilia. Būkite kantrūs – neperpildykite keptuvės ir grybus kepinkite tol, kol išgaruos susikaupęs skystis.
Sūdote per anksti
Per anksti pasūdyti grybai sugeria skystį keptuvėje ir neišlaikę tekstūros tampa guminiais. Kad grybai nesitroškintų skysčiuose, o dailiai apkeptų, druską naudokite tik tada, kai jie bus paruošti.
peter-oslanec-j4ytgwowjjs-unsplash.jpg
Per dažnai maišote grybus
Kepant grybus, jų nereikėtų nuolat maišyti. Per dažnas maišymas, ypač grybų ruošimo pradžioje, neleidžia grybams tolygiai apkepti.
Naudojate per mažai riebalų
Grybai it kempinės sugeria skysčius, tad keptuvėje turi būti pakankamai riebalų. Priešingu atveju grybai per daug paruduos bei prilips prie keptuvės dugno. Grybai taip pat neturėtų mirkti riebaluose.