Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Freepik.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT
1. Ant salotų uždėkite popierinio rankšluosčio lapelių
Padengus salotų lapus keliais popierinio rankšluosčio lapeliais, jie sugers kondensatą. Dėl drėgmės pertekliaus švieži maisto produktai gali nuvysti daug greičiau, o popierinis rankšluostis ją sugers ir išlaikys šaldytuvą švaresnį.
2. Bananų galus apsukite maistine plėvele
Yra paprasta gudrybė, kad bananai itin greitai neparuduotų ir nepernoktų. Bananų kekės stiebą apsukite maistine plėvele, ją nuimkite tik kai ruošiatės valgyti vaisių. Maistinė plėvelė suteiks papildomas tris–penkias dienas mėgautis bananais.
3. Į bulvių maišą įdėkite obuolį
Sudygusios bulvės nėra valgomų maisto produktų sąraše. Bulvių maiše laikykite obuolį – jis gamina etileno dujas, todėl bulvės išlieka šviežesnės ir kietesnės dar kelias savaites.
4. Obuolius laikykite atokiau nuo kitų daržovių ir vaisių
Obuolių išskiriamos etileno dujos gali būti naudingos bulvėms, bet kenksmingos beveik visoms kitoms daržovėms ir vaisiams. Nelaikykite obuolių vaisių dubenyje ar šaldytuve ir pastebėsite, kad kiti jūsų maisto pirkiniai išliks švieži daug ilgiau.
5. Uogas nuplaukite acte
Uogos ima greitai pelyti. To išvengti galima prieš dedant jas į šaldytuvą nuplauti acte. Sumaišykite tris puodelius vandens ir vieną puodelį acto – sunaikinsite pelėsių sporas ir bakterijas. Uogas nusausinkite.
6. Nelaikykite pomidorų šaldytuve
Šaldytuve laikyti pomidorai praranda ne tik savo skonį. Sultinga tekstūra nėra pajėgi atlaikyti šaltį. Pomidorus laikykite spintelėje, kur jie galės tinkamai subręsti ir taip padėsite jiems atskleisti visas skonines savybes. Šaldytuve taip pat nepatariama laikyti bulvių ir svogūnų – jiems reikia vėsios ir tamsios vietos.
7. Salierą suvyniokite į foliją
Plastikinėje parduotuvės pakuotėje salierai švieži išsilaikys tik savaitę ar dvi. Originalią pakuotę iškeiskite į aliuminio folijos lakštą – jis neleidžia kauptis daržovę gadinančioms dujoms. Jos išsiskirsto aplinkoje, kai plastikinė pakuotė dujas sulaiko. Folija padės salierams išlikti traškiems.
8. Prieskonines žoleles pamerkite į vandenį
Šviežių prieskoninių žolelių laikymas parduotuvės pakuotėje yra tiesiausias kelias į jų nuvytimą. Su žolelėmis elkitės kaip su gėlėmis – pamerkite į stiklinę su vandeniu ir padėkite ant palangės. Pakankamai drėgmės prieskonines žoleles išlaikys šviežias.
9. Leiskite avokadams sunokti kambario temperatūroje
Apsaugokite avokadą nuo sukietėjimo ir parudavimo. Avokadą laikykite kambario temperatūroje ir leiskite jam sunokti bei suminkštėti. Po to įdėkite į šaldytuvą, kad sustabdytumėte pernokimo procesą. Ant perpjauto vaisiaus užlašinkite šiek tiek citrinos sulčių – užtikrinsite ilgesnį tinkamumą vartoti.
10. Razinas laikykite sandariai
Išsausėti ir tapti it guminėmis razinos gali vos per kelias savaites. Sudėjus razinas į sandarų indą jos ilgiau išliks reikiamo drėgnumo. Jei pavėlavote tam užkirsti kelią, susitraukusias razinas valandą–dvi pamirkykite karštame vandenyje. Jos vėl taps minkštos.
11. Salotas mirkykite šaltame vandenyje
Salotas išlaikyti traškias galima naudojant šaltą vandenį. Rehidratuokite ir atnaujinkite salotų lapus sumesdami juos į šalto vandens pilną kriauklę 5–30 minučių.