PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Įvairenybės2024 m. Rugpjūčio 4 d. 17:14

10 faktų apie Joe Dassiną

Pasaulis

Julieno Dassino asmeninio archyvo nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT


312273

Šviesų tėvo Joe Dassino atminimą pagerbia sūnus – prancūzų dainininkas Julienas Dassinas. 2024-uosius Julienas Dassinas pradėjo pristatydamas naują šou „Joe Dassin: Story 2024“, su kuriuo gastroliuoja po Vidurio Aziją, Rytų ir Šiaurės Europą. Supažindiname skaitytojus su 10 įdomių faktų iš Joe Dassino gyvenimo.

* Joe Dassinas gimė 1938 m. lapkričio 5-ąją dieną Niujorko mieste, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

* Būsima muzikos žvaigždė augo garsenybių šeimoje. Joe Dassino tėvas Jules Dassinas buvo žinomas kino filmų režisierius. Motina Béatrice Launer buvo puiki smuikininkė.

* Karjerą Joe Dassinas pradėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose ir tik vėliau sulaukė sėkmės Prancūzijoje. Iš pradžių Joe Dassinas siekė aktoriaus karjeros ir vaidino keliuose amerikiečių filmuose. Tačiau vėliau, išvykęs į Prancūziją, išgarsėjo kaip dainininkas ir dainų autorius, užkariavęs klausytojų širdis savo melodingu balsu.

* 1964 m. gruodžio 26 d. Joe Dassinas pasirašė sutartį su įrašų kompanija „CBS Records“ ir tapo pirmuoju dainininku, dainuojančiu prancūzų kalba, pasirašiusiu sutartį su Amerikos įrašų kompanija.

* „Les Champs-Élysées“ tapo viena populiariausių Joe Dassino dainų. 1969 m. išleista daina tapo pasaulinio garso hitu ir įtvirtino Joe Dassino, kaip puikaus prancūzų dainininko, statusą. Įsimintina dainos melodija ir romantiški žodžiai skamba iki šiol.

* Joe Dassino atlikta „L‘Été Indien“ akimirksniu tapo klasika. 1975 m. išleista daina, kurios autorius yra italų muzikos korifėjas Toto Cutugno, laikoma viena kultinių Joe Dassino dainų. Jos melodija ir žodžiai daugeliui muzikos mylėtojų iki šiol kelia romantiškus ir nostalgiškus jausmus.

* Joe Dassinas dainas įrašinėjo keliomis kalbomis. Žinomas dėl savo universalumo dainininkas įrašinėjo dainas ne tik prancūzų, bet ir anglų, ispanų, italų ir vokiečių kalbomis. Jo gebėjimas užmegzti ryšį su skirtingų kultūrų ir sluoksnių klausytojais labai prisidėjo prie tarptautinės sėkmės.

* Per savo karjerą Joe Dassinas išleido daugiau nei 200 dainų. Nors jo karjera truko vos kelis dešimtmečius, jis paliko pasauliui įspūdingą dainų kolekciją, apimančią įvairius žanrus, įskaitant folk, pop ir prancūzišką šansoną.

* Joe Dassino albumai visame pasaulyje parduoti didesniu nei 50 mln. kopijų tiražu. Dėl milžiniško populiarumo Joe Dassino albumai sulaukė didelės komercinės sėkmės. Jo muzika susilaukė atgarsio tarp gerbėjų visame pasaulyje, todėl Joe Dassinas tapo vienu iš geriausiai parduodamų visų laikų prancūzų atlikėjų.

* Joe Dassinas tragiškai mirė, sulaukęs vos 41 metų. 1980 m. rugpjūčio 20 d. pasaulis liūdėjo dėl Joe Dassino netekties, kuris mirė nuo širdies smūgio. Joe Dassino ankstyva mirtis žymėjo eros pabaigą ir paliko tuštumą muzikos industrijoje.

Julienas Dassinas yra amerikiečių dainininko ir dainų autoriaus Joe Dassino sūnus. Jis kartu su vyresniu broliu Jonathanu rūpinasi Joe Dassino įvaizdžio, atminimo ir muzikos tvarkymu. Tėvo atminimui Julienas Dassinas rengia koncertines gastroles „Joe Dassin: Story 2024“.

Muzikinę karjerą Julienas Dassinas pradėjo 2010 m., kai su režisieriumi Christophe’u Barratieriu, padovanojusiu mums filmą „Les Choristes“ (2004 m.), pastatė miuziklą „Il Était Une Fois... Joe Dassin“.

Perdainuodamas gerai žinomas Joe Dassino dainas, Julienas tęsia puikią muzikinę karjerą, tačiau žiūrovai ir toliau mato tėvą sūnuje, dainuojančiame jo dainas. Julienas sako, kad jo tai visai nežeidžia – jis tuo labai didžiuojasi. Tėvo mirtis, kai jam buvo vos 6 mėnesiai, ir motinos mirtis, kai jam buvo 14 metų, paskatino jaunąjį Julieną Dassiną pradėti menininko kelią ir pasirinkti dainininko, o ne aktoriaus karjerą.